Сезона на годишни одмори = сезона на провални кражби

11.05.2018 16:31:25 / Објавено во БЛОГ

Зошто осигурување од провална кражба?                                                        Купи патничко осигурување  

Во полн ек е сезоната на годишните одмори, периодот во годината кога повеќето се подготвуваат за заслужената оддишка од талогот насобран од обрвски и стрес. Време на планирање и организирање. Да не се заборави нешто, да не се пропушти нешто и да го попречи целосното опуштање на одбраното место за одмор. Добро, признавам дека има симпатичен шмек префрлањето на вината од еден на друг за некоја заборавена ситница, а која има толку „суштинско“ значење за престојот (полнач, таблет, книга, омилените шорцеви...). Најчесто – она што го немаме, без тоа се може.

Но, има и работи кои доколку ги заборавиме, навистина ќе имаме проблем со црвчето кое ќе ни го грицка мирот и раатот за време на одморот. За да го анестезираме тоа црвче и да тргнеме на патување опуштени, треба помислата „што ли се случува дома?“ да ја избркаме од глава. Таа најлесно се брка, или поточно се заменува, со помислата „домот ми е осигуран“. Нам ни е сезона на одмори, на провалниците им е работна сезона. Најголем дел од провалните кражби се случуваат во летните месеци.

Затоа, ако досега не сте го направиле тоа, вистинското време е да купите полиса за осигурување на вашиот дом и да се заштитите од најчестиот расипувач на одморите – провалната кражба

Јавете се и Вашата понуда ќе биде подготвена веднаш!

Напомена: Ризикот кражба се вклучува во пакетот за Домаќинско осигурување и заедно со другите ризици (пожар на градежен дел и предмети, трошоци за нужно сместување, поплава, одговорност кон трети лица и други) ја формираат вкупната годишна премија.

 

TOP