Каско

Каско полисата се однесува исклучиво на вашето возило. Таа ги покрива штетите настанати при сообраќајна незгода во која вие сте причинителот на штетата, како и штетите настанати поради временски непогоди, удар од предмет и злонамерни постапки како кражба или намерно оштетување.

Потполното каско осигурување покрива:

 

 •  сообраќајна незгода, како превртување, судар, удар, урнување и слично,
 •  паѓање на предмет врз возилото или удар од некој предмет,
 •  пожар,
 •  удар од гром,
 •  оштетување на тапацир при давање на помош при сообраќајна незгода,
 •  ненадејно надворешно термичко или хемиско дејство,
 •  експлозија (освен експлозија од нуклеарна енергија),
 •  бура, град, снежна лавина; поплава, порој и високи води,
 •  паѓање на воздушни летала,
 •  манифестации и демонстрации,
 •  злонамерни постапки на трети лица,
 •  кражба, противправно одземање на возило и разбојништво,
 •  намерно предизвикување на осигуран предмет со цел да се спречи поголема штета.

 

Јавете се и побарајте понуда за Каско.

 

TOP